Vi kan stolt meddela att Contus Ekonomi AB nyligen har vi blivit av SRF auktoriserat företag. Tillsammans med SRF konsulterna lyfter nu Contus Ekonomi AB auktoriseringen av yrkesrollen till nästa nivå och gör en satsning för att höja och synliggöra kvaliteten på bokföringen och rådgivning under tillsyn av auktoriserade medarbetare.

Det vimlar av oseriösa redovisningskonsulter på marknaden

Visste du att vem som helst kan idag starta redovisningsbyrå och ta in uppdrag från företag? Det innebär att vi i Sverige har både seriösa och oseriösa redovisningskonsulter på marknaden. Hur ska du då veta vilken som tillhör de bästa? Vem ska du anförtro uppdraget att sköta ditt företags ekonomi? Jo, du ska anlita en Auktoriserad Redovisningskonsult. Auktorisationen har tagits fram för att hjälpa dig som företagare att lätt hitta de bästa kvalitetssäkrade konsulterna.

Auktorisationen är till för kunder

Genom att anlita en Auktoriserad Redovisningskonsult får du rätt kompetens, effektiva kvalitetssäkrade rutiner, flerårig erfarenhet och en naturlig rådgivare som fungerar som företagets bollplank i frågor som rör ekonomi, administration och företagande. En Auktoriserad Redovisningskonsult har högt förtroende på marknaden – hos exempelvis myndigheter, banker och andra kreditgivare, arbetsgivarorganisationer som tex Sveriges Byggindustrier. Via din Auktoriserade Redovisningsföretag skapar du också bättre förutsättningar för ditt företags förtroende på marknaden.

SRF Auktoriserade redovisningsföretag arbetar enligt Rex

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® och redovisningsföretag arbetar enligt gällande branschstandard, Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag. Rex baseras på nordiska principer för redovisningstjänster och ersätter från januari 2018 den tidigare Reko-standarden. Rex tillämpas för att skapa hög kvalitet i uppdragen enligt konceptet ”rätt från början”.

Redovisningskonsult – en naturlig rådgivare

En Auktoriserad Redovisningskonsult arbetar också som en naturlig rådgivare och kan hjälpa företaget med både lönsamhet och affärer. Med god insyn i företagets ekonomi kan ekonomisk analys visa de viktiga nyckeltal som påverkar företagets utveckling positivt eller negativt.